Korfbalclub
AGO AalstPowered by

Start Zaal 09-10

<< Vorige
Start sportjaar 09-10
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Nieuwjaar 2010

Nog tijdens de warme zomer startte korfbalclub AGO het nieuwe seizoen. De kern en de junioren begonnen de trainingen reeds begin augustus, de kadetten en scholieren twee weken later. De kern en de junioren hadden een goed voorbereidend trainingsweekend. We wisten dat de competitie niet van een leien dak zou lopen. Bijna alle jeugdcategoriën hadden slechts een nipt aantal spelers. Er zou dus sterk moeten gerecruteerd worden.

Ja, maar nieuwelingen moeten nog het a, b en c van korfbal leren. Het was dus, en het is dus nog grotendeels wekelijks krabben om voldoende ervaren spelers op het terrein te krijgen. Er werden grote inspanningen geleverd om onze club te promoten, de resultaten waren helaas eerder beperkt.

De pupillen startten begin september, de miniemen en de microben na de SVS-promotienamiddag.

Ondertussen heeft AGO werk gemaakt van zijn structuur. Het wordt duidelijker welke taken/verantwoordelijkheden er zijn, en hoe die verdeeld zijn en werken. Weldra verschijnt de splinternieuwe onthaalbrochure. Daarin zal je duidelijk een zicht krijgen op onze club, de doelstellingen, de ploegen, en de werking.

Er werden uitgebreide dossiers samengesteld voor de Stad Aalst en de Korfbalbond, in het kader van de subsidiëring. Het is duidelijk dat de overheid en de bond veel belang hechten aan de vorming van onze eigen opleiders en bestuurders. Als onze trainers en onze bestuurders beter weten hoe ze hun taak moeten opvatten, zullen ze ook beter zorgen voor de opleiding van onze eigen kernspelers en jeugdspelers. Ze zullen ook beter inzicht verwerven hoe een club moet draaien zodat de kans op succes toeneemt.

Overleg en communicatie is belangrijk. Dit is zo tussen de "sporters", als tussen de trainers en sporters, tussen bestuurders en sporters, tussen ouders, trainers en bestuurders. Het zal in de toekomst nog meer dan in het verleden aan belang winnen.

AGO heeft ook een vijfjarenplan opgesteld. Het bestaat nog maar in zijn algemene en eenvoudige vorm, maar elke geplande actie zal verder uitgewerkt worden door de betrokken verantwoordelijken.

De veldcompetitie is achter de rug. De resultaten zijn voor de kern gematigd, zeker niet dramatisch. De kern zal nog waakzaam moeten zijn. De reserven, waar verschillende nieuwelingen zijn, hebben nog veel te leren. De junioren hebben het nog moeilijk, maar hun resultaten zijn bemoedigend. Hun samenwerking met de kern is er de laatste tijd op verbeterd. Bij de scholieren is ook wat vers bloed. De kadetten, pupillen en miniemen zijn nog met te weinig spelers, hier dient nog een inspanning te gebeuren ter recrutering.

In de zaal voelt AGO zich steeds beter. De kern heeft zich op het veld goed voorbereid en zal alle hens aan dek roepen en er vastberaden voor vechten. De jeugd krijgt opnieuw de kans om te tonen wat ze waard zijn. De zaalwedstrijden van voorbij weekend zijn bemoedigend voor kern en junioren.

Binnen enkele maanden maken we de evaluatie van de zaal.

Claude De Smet
Voorzitter AGO

<< Vorige
Start sportjaar 09-10
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Nieuwjaar 2010