Korfbalclub
AGO AalstPowered by

Start sportjaar 09-10

<< Vorige
Einde sportjaar 08-09
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Start Zaal 09-10

2009-2010 Een jaar vol uitdagingen!


Het nieuwe sportjaar start vandaag.

Eind vorig seizoen werden reeds enkele knopen doorgehakt. Er werd beslist met welke (jeugd-)ploegen de competitie in te gaan, er werd reeds van gedachten gewisseld over de jeugdtrainers.

Aanstaande zaterdag vergadert het 'Technische Comité Jeugd' waarop definitieve beslissingen worden genomen. We hebben keuzes moeten maken, en nu zullen we opnieuw keuzes moeten maken.

Iedereen weet dat het niet steeds gemakkelijk is. Geen keuzes maken is echter geen optie. We nemen onze verantwoordelijkheid.

Je kan bij deze de voorrang geven aan de korte termijn, maar de lange termijn lijkt mij het belangrijkste. We kunnen niet over de verschillende opties heen kijken. Het recente verleden heeft ons echter geleerd dat kortzichtigheid op lange termijn tot verkeerde resultaten leidt. We moeten hier nuchter in blijven.
Onze voorruit moet helderder zijn dan onze achteruitkijkspiegel. De kinderen die bij AGO starten moeten weten dat ze met zekerheid en met perspectief bij AGO kunnen aansluiten.

In ons 'Jeugdbeleidsplan' staat dat we streven naar een A- en B-ploeg voor elke jeugdcategorie. We willen groeien met een brede basis. Daartoe zal van meetaf aan een sterke promotiecampagne van start gaan. We zullen onszelf moeten overtreffen.

Met een sterke jeugd is onze winst voor later verzekerd. Goedgeschoolde jeugd is de toekomst als seniorspeler, als trainer, als actieve medewerker.
Het zal onze club het best gaan wanneer we overal sterk staan, nu en later.
Elk lid kan zich waar maken in de club, op sportief vlak, maar ook op andere vlakken.

Vele leden hebben reeds een degelijke opleiding gekregen in de club of in de bond, als aspirant-initiator, initiator, trainer B of trainer A. Dit is een verzekering voor de toekomst. We moeten op dit vlak voort doen.
Onze financiën waren op een bepaald ogenblik niet zo denderend. We komen er stilaan bovenop. Dit biedt mogelijkheden. Een streng financieel beleid blijft echter noodzakelijk.

De senioren staan ook voor een lastig jaar. Gans het jaar door zullen we onze werking nauwkeurig moeten volgen, de bilan opstellen, nieuwe maatregelen nemen of oude herzien.

Ook de ouders moeten iets bijdragen, ze kunnen extra-sportieve verantwoordelijkheden opnemen. De club doet iets voor hun kinderen. Zij doen iets voor de club van hun kinderen.

AGO is maar zo sterk als de zwakste schakel.

Spelers, jeugdspelers, trainers, comités, ouders en bestuur vormen één front.
AGO moet uitstralen, in onze regio, en binnen de bond.

Een verenigd AGO kan dit jaar aan.

Claude De Smet
Voorzitter AGO
<< Vorige
Einde sportjaar 08-09
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Start Zaal 09-10