Korfbalclub
AGO AalstPowered by

Algemene Verg 2012

<< Vorige
Nieuwjaar 2012
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Einde sportjaar 11-12

Algemene vergadering AGO: 21/04/2012

Naar jaarlijkse gewoonte grijpt vandaag onze Algemene Vergadering plaats. We houden deze vergadering deze keer nog, misschien voor de allerlaatste keer, in ons oud en vertrouwd milieu. Deze week hielden we er nog onze bestuursvergadering. We hebben bij deze gelegenheid een boeket bloemen overhandigd aan de uitbaatster Jose voor de jarenlange goede samenwerking.
Naast deze vergadering hebben we vandaag nog de taartenslag, Deze namiddag trekken onze recreanten nog naar een recreantentornooi bij Ekerse. Morgen spelen de verschillende jeugdploegen en de kern thuis.
Vorig jaar greep er voor AGO wel een belangrijk feit plaats. De Stad heeft samen met de Vlaamse Overheid nieuwe kunstgrasvelden aangelegd op het Beukenhof. We zijn er begin van dit seizoen naartoe getrokken. De velden zijn prachtig, de verlichting, de omgeving, de douches en kleedkamers zijn allemaal een verbetering ten opzichte van vroeger.
Maar als ik naar de leden luister stel ik vast dat we er nog niet echt thuis voelen. Het zelf kunnen beschikken over een eigen cantine is toch hoe dan ook een pluspunt.
We moeten daar ernstig aan verder werken opdat ook de bestaande cantine van het Beukenhof en er ons een goed gevoel geeft.
De jaarlijks terugkerende acties en activiteiten zoals de trainingen, de competities, initiaties, promotienamiddagen, de taartenslag, de BBQ grepen normaal terug plaats.
De Bewegingsschool kent een groeiend succes. De ouders zijn echt tevreden.
De Jeugdsportcoordinatie is ingeburgerd.
De aanschaf van T-shirt , sweaters, trainingen en regenpakken voor de nieuwe leden verloopt vlot; het is nu de regel dat Jaarlijks terug komt.
An Provost doet nu de huur van het veld en de zaal
Het indienen van dossiers voor het bekomen van subsidies vanwege de stad enerzijds, en van de KBKB anderszijds verlopen vlot en brengen aardig wat geld in het laatje. Karine Wille gaat zich in de toekomst inzetten voor de subsidiedossiers.
Er zijn evenwel ook minpunten:
- De website was meer dan eens niet actueel
- De onthaalbrochure stond niet meer op punt
- De werkgroepen werden niet aangepast
- Het huishoudelijk reglement, dit zijn onze interne afspraken, werden geactualiseerd, maar ik stel vast dat ze nog niet goed gekend zijn en toegepast worden.
- Het Groeiplan werd maar matig opgevolgd.
- Cijfers over de evolutie van de jeugdleden zoals we vroeger hadden, ontbreken nu.
Sedert midden vorig jaar werd Steve De Jonghe als nieuwe hoofdtrainer aangesteld. We ervaren dat er absolute behoefte is aan een hulptrainer voor de B-kern. We gaan ons in de nabije toekomst buigen over het geheel van de junioren en de kern: de trainingen, de overgang van de junioren naar de kern, de samenwerking, ...
AGO viert dit jaar ook zijn 30-jarig bestaan. Er grepen reeds enkele activiteiten plaats. Een werkgroep heeft reeds enkele voorstellen verder vooropgesteld, en zal ze verder uitwerken. We doen nog een oproep om deze samen verder uit te werken, en eventueel deel te nemen aan de werkgroep. Op zaterdag 5 mei om 10u komt de werkgroep terug samen in de cantine van de Faluintjes.
In dit kader is er ook een werkvergadering voorzien dat zich zal buigen over het heden, maar vooral over zegmaar de volgende 10 jaar van AGO.
We kunnen verder de uitbouw van onze vereniging verzekeren door het nodige entoesiasme aan de dag te leggen, door samen onze vooropgestelde doelen steeds voor ogen te hebben. Vorig jaar heb ik gezegd dat we ook alert moeten zijn om niet in overdrive te geraken zodat er leden, mede door ontmoediging, zouden afhaken.
We hebben vorig jaar een grote inspanning gedaan om te verhelpen aan het onevenwicht tussen het aantal meisjes en jongens bijj de jeugd. Deze acties hebben ten dele het probleem verbeterd, maar nog niet volledig opgelost. Verdfere aandacht is dus hoogst nodig.
In de maanden augustus en september zullen we enkele promotieacties opstarten om te trachten daaraan te verhelpen.
Het volgende sportjaar zal er een zijn met vele nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. We moeten die kansen grijpen.

Claude De Smet
Voorzitter AGO
<< Vorige
Nieuwjaar 2012
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Einde sportjaar 11-12