Korfbalclub
AGO AalstPowered by

Start sportjaar 11-12

<< Vorige
Lente 2011
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Start Zaal 11-12

Seizoen 2011-2012 gestart!

Begin augustus is het nieuwe seizoen gestart. Om vrij snel op tempo te komen werd reeds op zondag 7 augustus een oefentornooi voor de kern georganiseerd op de nieuwe kunstgrasvelden van het Beukenhof. Ganda uit Gent, Appels en Verde uit Antwerpen waren aanwezig. Alle spelers en trainers waren uiterst tevreden van de nieuwe infrastructuur waarop dit oefentornooi plaats greep.
Tijdens het weekend van half augustus trok de kern naar het Visserhuis te Oost-Duinkerke. AGO kent deze lokatie reeds gezien ze er reeds vroeger verschillende malen een trainingsweekend organiseerde. Met de kersverse trainer Steve De Jonge is het even aanpassen. Elkeen was positief na verloop. De eerste kennismaking tussen de nieuwe kerntrainer Steve met de spelers en omgekeerd op het terrein is dus achter de rug.
Nu komen nog wat oefenwedstrijden en dan de Bekerwedstrijd op Hove op 31 augustus. De week daarop kan de kern de volgende Bekerwedstrijd thuis op het Beukenhof spelen.
Kadetten en scholieren hebben ook reeds hun trainingen gestart. Begin september starten de miniemen en pupillen en de Bewegingsschool.
Voor het eerst heeft de goeddraaiende rekreantenwerking waar vooral de nadruk wordt gelegd op een gezonde sportieve ontspanning begin augustus haar trainingen gestart. Voor hen zijn ook de activiteiten na de trainingen belangrijk.
Laten we vooral niet vergeten dat er op woensdag 24 augustus van 18u45 tot 19u45 een 'Open training' plaats grijpt voor meisjes en jongens vanaf 10 jaar die met korfbal willen kennis maken. Op woensdag 7 september van 18u tot 19u is het de beurt aan meisjes en jongen van 5 tot 9 jaar om gebruik te maken van de 'Open training'. Alle meisjes en jongens die belangstelling hebben en even kennis willen komen maken zijn welkom.
Onze jeugdtrainingen grijpen plaats onder de deskundige leiding van door BLOSO erkende jeugdtrainers.
Het AGO-bestuur wil er de aandacht op vestigen dat het onontbeerlijk is voor de jeugdspelers en hun ouders hier aandacht aan te besteden. AGO wil nieuwe leden werven, en dan vooral meisjes. Momenteel zijn er immers duidelijk meer jongens dan meisjes. Op termijn is dit zeker niet goed, en kan dit de goede van de club verstoren. Korfbal is immers een gemengde sport. Elkeen zal dus positief moeten staan bij het onthaal van nieuwe leden. En ja, dit zal een inspanning vragen.
Op vrijdag 9 september om 20u00 worden de kunstgrasvelden van het Beukenhof officieel geopend. De betrokken schepenen en andere stedelijke verantwoordelijken, als eveneens Marc Van Leuven, de voorzitter van de Korfbond, zullen aanwezig zijn. We doen een warme oproep opdat alle leden, en de ouders van de jeugdleden bij deze opening zouden aanwezig zijn. Rond 20u30 is er een receptie waarop u bent uitgenodigd. Meer infomatie zullen jullie vinden op de 'Agenda van de week' en op de website van AGO.
Op woensdagnamiddag 14 september grijpt in de Sporthal van de Faluintjes te Moorsel een instuif plaats georganisserd in samenwerking met de Stichting Vlaamse Schoolsport.
Het zal druk worden in de komende weken.

Claude De Smet
Voorzitter Korfbalclub AGO Aalst
<< Vorige
Lente 2011
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Start Zaal 11-12