Korfbalclub
AGO AalstPowered by

Nieuwjaar 2011

<< Vorige
Kunstgras 2011
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Lente 2011

Geachte Genodigden, Schepen en gemeenteraadsleden, Ouders van jeugdleden, Leden

Van harte welkom op onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Het doet deugd om jullie zo talrijk aanwezig te zien en ik hoop dat jullie net zoals ikzelf kunnen genieten van dit moment van samenzijn.

2010 is voorbij gevlogen en alhoewel het steeds goed is om even terug te blikken op het voorbije jaar wil ik dit moment vooral aangrijpen om naar de toekomst te kijken. Er staat voor onze club immers heel wat op til de komende jaren en ik hoop dat we hier samen vol enthousiasme naar toe kunnen leven. Maar eerst dus toch nog even de terugblik.

Sportief gezien was 2010 een degelijk jaar. Bjorn leidt nu al voor het vierde jaar onze kern door het woelige vaarwater van de competitie en ook dit jaar hebben we ons bestendigd in onze reeks. Volgend competitiejaar geeft Bjorn de fakkel door en zal hij terug optreden als scheidsrechter en zich verder inzetten in het kader van de opleidingen in de korfbalbond. Het is dan ook niet toevallig dat Bjorn de voorbije jaren zijn stempel heeft gedrukt op onze jeugdwerking. Onze bewegingsschool draait op volle toeren en het niveau van zowel onze jeugdtrainingen als onze jeugdtrainers zelf is zienderogen gestegen, met verscheidene kampioenstitels over alle categorieen heen als gevolg. Dit groeiproces zal hier niet stoppen aangezien verschillende van onze leden vorig jaar een cursus aspirant-initiator volgden, en een viertal leden het eerste deel van de zware cursus trainer B met succes hebben afgelegd. De opgedane kennis zal zeker bijdragen aan de kwaliteit van onze trainingen. We hebben ondertussen een nieuwe trainer gezocht en gevonden in de persoon van Steve De Jonghe, een ex-international die zijn eerste strepen wil verdienen als hoofdtrainer. Wij hopen dat ook hij AGO verder zal kunnen versterken.

In 2011 en bij uitbreiding 2012 krijgt AGO immers de kans om met een tabula rasa, met een schone lei te beginnen. De stad Aalst en de Vlaamse overheid hebben beslist om te investeren in het project ‘Het Beukenhof’, een project waarbij vier nieuwe korfbalvelden met kunstgras worden aangelegd, samen met een compleet nieuwe verlichting. Als alles verloopt zoals gepland, verhuizen we nog dit jaar nog naar het Beukenhof en zal ‘t Hof Texel enkel nog voor nostalgische naweeen zorgen. Deze nieuwe locatie zal immers veel meer mogelijk maken voor AGO en mede door de uitstraling en de aangename omgeving ervan, biedt dit kansen aan om bijvoorbeeld grote tornooien te organiseren. Veldfinales voor de jeugd, maar ook een groot rekreantentornooi behoren tot de mogelijkheden, iets waarvan de rekreanten zelf al hebben aangegeven om de organisatie op hen te willen nemen. Een recreatieve ploeg die al zo veel jaren succesvol meedraait in het circuit verdient dan ook hun eigen tornooi. Voor de organisatie van al deze tornooien, op veld en in zaal, wil AGO een werkgroep oprichten. Kandidaten met zin voor initiatief moeten niet twijfelen en misschien zelfs vanavond nog hun naam opgeven.

Naast deze potentiele tornooien moeten we deze kans ook gebruiken om nieuwe jeugdleden aan te trekken. Ondanks de vele promotieacties en inzet van de jeugdtrainers schieten we in aantal jeugdleden toch wat te kort. Ik doe daarom bij iedereen een oproep om met onze nieuwe locatie in het achterhoofd propaganda te maken bij kinderen en jongeren. Wie folders wil, kan er krijgen om te verspreiden in zijn familie, in zijn vriendenkring, in de school van de kinderen, of in zijn buurt. Een topsport in een topclub op een toplocatie, dat is onze boodschap en daar moeten we voor gaan.

Het is ook interessant om weten dat de stad Aalst gestart is met de procedure voor de oprichting van een Multifunctioneel Sportcomplex. Hoewel het pas binnen twee a drie jaar zal gerealiseerd zijn, moeten we niet twijfelen om hier als club, figuurlijk dan, aan mee te bouwen. Het kan ons alleen maar ten goede komen.

Ik hoop dat het ondertussen duidelijk geworden is dat 2011 een mijlpaal kan zijn in onze clubgeschiedenis en dat we daar samen voor kunnen zorgen. Onze samenhang is en blijft belangrijk en het deed me ook deugd om vorige maand op de bowlingavond zoveel leden in een sociale context buiten het sportieve te zien. Het lijkt me dan ook opportuun om in 2012, het jaar waarin AGO 30 jaar wordt, opnieuw een weekend te organiseren zoals velen onder ons zich die in Modave kunnen herinneren. Dit lijkt nog veraf, maar de organisatie van een weekend vereist enige tijd en inspanning van vele vrijwilligers. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat de nodige vrijwilligers zich zullen aanbieden en we er een mooi weekend van kunnen maken.

Samengevat kan ik zeggen dat AGO een club met mooi verleden is, maar dat AGO nog mooiere toekomst voor de boeg heeft. Door enkele recente geboortes zit inmiddels ook de derde generatie AGO-korfballers klaar, klaar om de toekomst van AGO te verzekeren.

Ik dank u voor uw aandacht.

Claude De Smet
Voorzitter AGO Aalst
<< Vorige
Kunstgras 2011
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Lente 2011