Korfbalclub
AGO AalstPowered by

Kunstgras 2011

<< Vorige
Start sportjaar 10-11
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Nieuwjaar 2011

AGO-Aalst speelt weldra op kunstgras


In 2008 besliste de Vlaamse Regering over een uitvoering van een inhaalbeweging in sportinfrastructuur voor de Vlaamse Gemeenschap.
De realisatie ervan zou plaats grijpen door middel van een alternatieve financiering via publiek private samenwerking. Een dertigtal projecten, die door de gemeenten konden worden ingediend, werden goedgekeurd, waaronder die van Aalst. Midden 2010 werden de werken gegund. Het stadsbestuur van Aalst had twee projecten ingediend: een voor een voetbalveld in de Osbroek, een in het Beukenhof met vier korfbalvelden, waar ook andere sporten zouden kunnen beoefend worden.
Het feit dat AGO een van de meest toonaangevende clubs is in Aalst wat betreft de werking, maar vooral de aandacht dat besteed wordt aan de vorming van ons technisch kader heeft duidelijk meegespeeld in de keuze van het stadbestuur voor de aanleg van korfbalkunstgrasvelden.

Begin 2011 beginnen de werken. Deze zouden tegen eind juni 2011 moeten beeindigd zijn.
Bovendien heeft het stadsbestuur vorige week de begroting goedgekeurd met de investeringsplannen van 2011. Daarin wordt voorzien in de noodzakelijke uitbreiding van de sanitaire ruimtes en kleedkamers (en bergruimte) langsheen het kunstgrasveld en dit met prioriteit, liefst aansluitend bij de aanleg van het terrein. Daarenboven komt er ook verlichting van 120 lux rond de terreinen zodat er ook savonds kan worden gespeeld.
AGO duimt opdat alles volgens plan verloopt zodat vanaf augustus 2011 de verhuis naar het Beukenhof kan plaats grijpen.
Deze nieuwe infrastructuur zal toelaten ook grotere korfbalevenementen te organiseren.

Claude De Smet
Voorzitter
<< Vorige
Start sportjaar 10-11
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Nieuwjaar 2011