Korfbalclub
AGO AalstPowered by

Start sportjaar 10-11

<< Vorige
Algemene Verg 2010
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Kunstgras 2011

Het seizoen 2010-2011 is reeds meer dan een maand gestart.

Vorig seizoen was de kern 5e op 6 geëindigd in 2e Klasse veld. Door een fusie van twee clubs in de hogere reeksen was AGO het jaar voordien in 3e Klasse, als 2e geklasseerde, toch nog kunnen stijgen naar de 2e Klasse. Daardoor was de uitslag van vorig seizoen nog een meevaller. Door de reorganisatie van de competitie staat AGO nog steeds in 2e Klasse, maar de reeksen bevatten nu 8 ploegen. De kern heeft dit sportjaar goed voorbereid. AGO organiseerde begin augustus een tornooi met 3 ploegen, ging op trainingsweekend, daarna naar Eindhoven, om af te sluiten met het tornooi van Anderlecht. Er dient wel bijgezegd dat meer dan eens kernspelers in verlof waren (voor het mooie weer moesten ze het niet doen). Een aantal spelers hebben knieproblemen. Het zal dus dit seizoen knokken worden.

Het is dit jaar niet mogelijk een juniorenploeg te voorzien. Daardoor versterken de oudere junioren onze kern. Ze zullen de kans krijgen met korfbal van hoger niveau kennis te maken. Ze mogen zich geenszins laten afschrikken.

Johan DS assisteert nu de hoofdtrainer Björn Elewaut. Daardoor zullen de reservespelers de aandacht krijgen die ze verdienen. Johan kent de junioren zeer goed, en zal hun trainingen leiden vertrekkende van hun eigen ervaring, met hun kennis en inzet.

De jeugd zal dit jaar supplementaire aandacht nodig hebben. Hun trainers hebben reeds heel wat kennis opgebouwd door hun eigen ondervinding en opleiding en door het volgen van de nodige cursussen. Maar vooral de omkadering moet versterkt worden. De toekomst op middellange en lange termijn is het belangsrijkste van de club. De jeugd is de toekomst van de club.

De belangen van de verschillende ploegen zijn met elkaar vervlecht. Een probleem dat zich vandaag voordoet in een bepaald ploeg zal zich morgen in een andere ploeg voordoen. De werking van de club wordt als vanzelfsprekend ervaren, maar niets is evident.

We stellen vast dat er voor bepaalde jeugdploegen een duidelijk tekort is aan meisjes. Elkeen die bij de werking betrokken is, dus ook de ouders van de jeugdleden, moeten zich mee inzetten om aan dit tekort te verhelpen. Ze kunnen daartoe steeds over folders beschikken om in hun omgeving (vriendenkring, buurt, familie,…) te verspreiden.

AGO dient haar werking zeer regelmatig te evalueren en in te grijpen.

Op 28 augustus werd een sport- en speldag georganiseerd voor de 8 tot 12-jarigen. Op 15 september grijpt de Korfbalinstuif plaats in de Faluintjes voor de leerlingen van het 1e en 2e jaar. Daarna volgen nog drie weken kennismakingsessies voor kinderen van 6 tot 9 jaar in de Faluintjes.

Elk lid van de club heeft de mogelijkheid zich in de club te ontplooien. Hoe meer de inzet is van de omkadering, en groter de ondersteuning van de ouders, hoe beter dat dit kan lukken. De ouders van de jeugdleden mogen terecht veeleisend zijn t.o.v. AGO. AGO verwacht ook ondersteuning van de ouders.

AGO zal trachten steeds de nodige informatie door te spelen aan haar leden, van de ouders van de jeugdleden verwacht AGO dat ze regelmatig met de trainers en andere verantwoordelijken communiceren.

Tegen het eind van dit seizoen zal de toekomst van AGO er nogal anders uitzien, mede door jullie aller inzet.

Claude De Smet
Voorzitter Korfbalclub AGO Aalst
<< Vorige
Algemene Verg 2010
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Kunstgras 2011